Omgeving

Waan je in het Buitenland. Zuid-Limburg staat niet alleen bekend vanwege het prachtige landschap en de Bourgondische gastvrijheid, maar ook vanwege al zijn internationale topattracties. Er valt heel veel te beleven…

Ontdek zowel de historische als ook hedendaagse bezienswaardigheden die Zuid-Limburg rijk is! Alles is mogelijk! Je kunt de omgeving van de camping op velerlei manieren verkennen. Je kunt lopen naar kasteel Limbricht, fietsen langs de Maas naar Thorn of Maastricht of met de auto naar het heuvelland. Wij bevinden ons op het smalste stukje Nederland: Breed genoeg om volop te kunnen genieten. Vanaf de camping ben je zo in het buitenland. Je fietst met gemak op 1 dag door het Duitse Nordrhein- Westfalen en de hoge Belgische Kempen.

Hieronder een kleine greep van toeristische tips en zie ook de folders in de kast bij het Praethuys.

Tips van Naturistenvereniging  Atlanta

Elsloo

De oude kern van Elsloo is ondanks de sterke groei van het dorp min of meer in oorspronkelijke staat bewaard gebleven en heeft sinds 1971 de status van beschermd dorpsgezicht.

Heuvelland

Het Heuvelland is een streek in het zuiden van Nederland, die gekenmerkt wordt door een heuvelachtig landschap. Het Heuvelland in de meest gebruikte betekenis omvat het grootste deel van Zuid-Limburg. Met de gemeenten Meerssen, Valkenburg aan de Geul, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals.

Kasteel Limbricht

Het kasteelcomplex is gelegen binnen een brede omgrachting en bestaat uit een burcht en een kasteelboerderij als voorburcht.

Maaseik (B)

Kerkschatten, musea, de gebroeders Van Eyck, wijndomein Aldeneyk, de gezellige terrassen op de Markt; ontdek deze culturele parel in het snoer van Maasdorpjes.

Maastricht

Een van de gezelligste steden van Nederland. Een veelzijdige stad waar geschiedenis, cultuur, mode en Bourgondische gezelligheid bij elkaar komen.

Nationaal Park Hoge Kempen (B)

Hoge Kempen, natuur in al haar glorie! Het Nationaal Park in de Belgische provincie Limburg, is een uniek natuurgebied waar meer dan 5700 ha bos en heide beheerd en beschermd worden. Het gebied strekt zich uit over de gemeenten Dilsen-Stokkem, Maasmechelen, Zutendaal, Lanaken, Genk en As.

RivierPark Maasvallei

De Maas is een indrukwekkende regenrivier en vormt 40 km lang de Belgisch Nederlandse grens van Maastricht tot Kessenich. Het RivierPark heeft een gevarieerd landschap met een wirwar van oude rivierarmen, oeverwallen, stroomgeulen, grindbanken.

Selfkant (D)

Selfkant is het westelijkste punt van Duitsland. Een gemeente in Kreis Heinsberg in Nordrhein-Westfalen. Zij grenst, ter hoogte van Sittard, aan drie kanten aan Nederland. De grens met Nederland is 27 kilometer lang, de grens met de rest van Duitsland slechts 6 kilometer. Het gebied vormt aldus bijna een enclave aan de oostgrens van Limburg. Selfkant is een uitgestrekte, hoofdzakelijk agrarische gemeente die uit een aantal dorpjes en kleine woonkernen bestaat.

Thorn

Het door vele toeristen bezochte witte stadje Thorn heeft een rijke geschiedenis, die terug gaat tot het einde van de 10e eeuw.

Valkenburg

Verscholen tussen de mosgroene heuvels, in het hart van het beschermde natuurgebied Heuvelland, flonkert het mergelstadje met haar rijke toeristische traditie.

Lees minder

Puur genieten

Bekijk onze eropuit tips en ontdek de schoonheid van Limburg

Lees meer